07 mei

Hoe ouder, hoe gekker

Nieuw in het lespakket

Akina en haar iPad

Ik, Akina, een Japans meisje houd echt verschrikkelijk veel van tekenen en schilderen. Dat heb ik waarschijnlijk van mijn mijn opa;

ik zag hem al schilderen toen ik nog maar een paar turven hoog was.

Mijn lievelingsmateriaal om te schilderen is met inkt.

‘Nep-inkt’ van mijn iPad. Eerlijk gezegd vind ik dat leuker dan op echt papier, maar ja, mijn moeder vindt dat weer niks, smaken verschillen nu eenmaal.

roze vogel 600

Ik vind het in ieder geval lekker modern.
En dan mijn opa, geweldig hoe hij ook op zijn iPad wilde  gaan tekenen.

Maar helaas werd hij helemaal hoteldebotel van alle knopjes en symbooltjes. Hij snapte er echt niets van en wist ook niet welk programma hij moest kiezen.
En, eerlijk gezegd, had ik ook niet zoveel zin om hem er bij te gaan helpen.

Maar het ergste vond hij dat hij niets wist om te tekenen. Hij had geen inspiratie meer, hij kon nog wel van alles natekenen, maar zijn hart lag niet meer in de tekeningen. Hoewel hij ook nog wel wat meer les in basisdingenwilde hebben, zou hij het liefst gecoacht willen worden over dieperliggende thema’s. Iets wat zijn hart zou raken, maar hoe wist hij wat dat was?

 

Opa op cursus

– Opa, ga dan op cursus!

Maar ook dat vond hij maar niets. Hij was vaker op les geweest. – sorry, maar de tekenleraar besteedde meer tijd aan de jonge dames dan aan mij.

-Als ik toch eens goed leerde tekenen, maar dan met hart en ziel, wat een mooie dingen zou ik dan kunnen maken, wat een invulling van de dag! Ik zou tijd te kort komen en zo gelukkig zijn!

– Het mooiste werk zou ik op grote doeken uitprinten en ik zou genoeg kunstwerk voor veel expositie’s hebben, aldus opa.

Het is gelukkig goed afgelopen met hem. Hij kreeg privé-les van een heel leuke, Japanse coach die hem met veel liefde iPadschilderen leerde maar wat nog veel belangrijker was: zij leerde hem kijken naar de kern van de dingen en leerde hem een eigen stijl te krijgen.

Japanner

Japanner

Wijze woorden van opa: (bron internet)

‘van mijn zesde jaar af was ik verzot op het tekenen van de vormen van de dingen. Toen ik vijftig was, had ik talloze tekeningen gepubliceerd-maar toch was dat wat ik voor mijn zeventigste gemaakt heb, niets noemenswaardigs.

Toen ik drieënzeventig was, had ik van de ware structuur van natuur, dieren, planten, vogels, vissen en insekten een kleinigheid begrepen. Zo zal ik op mijn tachtigste een eind gevorderd zijn. Als ik negentig word, zal ik een wonderbaarlijk stadium hebben bereikt;

en als ik eenmal honderdtien ben, zal al wat ik maak, punt of lijn, van leven vervuld zijn.’
– Ik schreef dit op vijfenzeventigjarige leeftijd- ik, Hokussai, thans Owakio Rojin, een oud man, verzot op tekenen.

 

En jij?Heb jij altijd genoeg inspiratie om te tekenen?

Weet jij wat je wilt schilderen, hoe je je eigen stijl kunt krijgen en je eigen technieken op de iPad kunt leren?

Ik wil je graag helpen om samen met jou te gaan ontdekken hoe je een paar niveau’s hoger kan gaan schilderen. Ontdek hier op de iPadkunstacademie welk programma het beste bij jou past.

Door leuke opdrachten te doen en je werk eventueel aan mij te laten zien voor feedback, kun je dat leren.

En vooral heel veel inspiratie in de vorm van leuke ideeën die alleen ik je kan vertellen, omdat die alleen op de iPad te doen zijn.

Je gaat werk maken vanuit voornamelijk figuratief beeldmateriaal, dat je gaat abstraheren tot vrij figuratief of abstract werk. Je ontdekt heel mooie dingen, die ik al jaren voor jou verzameld heb.

En mijn motto is: doordat jij gebruik gaat maken van  geheimen in de iPadkunst en van mijn ervaring en doordat je les krijgt hoe je op  heel eenvoudige, gebruiksvriendelijke manier kan schilderen, ga jij supercreatief worden en met grote sprongen vooruit.

Je hoeft echt niet elk knopje van je iPadschilderprogramma te weten om heel mooie kunst te gaan maken.


Heb je hier nog vragen over, dan kun je gratis telefoongesprek, waarin we kunnen kijken of het echt iets voor je is, krijgen.

Doe je dat nu, dan kan je heel snel ingepland worden voor een telefoongesprek.

Ik wens je nog een heel fijne week.

Groetjes van Rita, 

Op 3 maart 2015 voor het eerst gepubliceerd


2 Reacties

wilt je deelnemen aan het gesprek?

 1. Jacob

  21 maart 2015 at 16:25

  Dag Rita,
  Zou ik nog wat bij kunnen leren? Of houdt het bij bloemetjes, huisje, boompje, vogeltje, beestje op.
  Of zou het abstracte van mij nog beter kunnen.
  Ik lees/hoor het wel van je.
  Groetjes,
  Jacob

  Beantwoorden
  • Rita Koolstra

   21 maart 2015 at 17:52

   Hoe hoog niveau wil je? De artschool online staat voor heel hoog niveau! Bel mij a.s. maandag maar voor meer info: Maandag heb ik nog tijd om 11.00 uur of 17.00 uur. Groetjes van Rita

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *