fbpx

Huh… tekenen op een iPad?

31Aug

Een kunstenaar, ik en jij? op leeftijd (deel 1, Matisse, eerste opsteker; wordt vervolgd)

Matisse is 71 jaar wanneer er iets heel ergs gebeurt. Door een fout in een operatie kwam hij in een rolstoel te zitten. Einde kunst-carriëre?
Lees meer
23Jul

Wat je het beste met een oud schilderij kunt doen…

                Heb je een oud schilderij? Een schilderij waar je niks aan vindt? O.K. niet slecht, maar zo saai…….
Lees meer
06Mrt

Leuke teken-app: Brushes Redux met demo

Een leuk teken-programma op je iPad: brushes redux en hoe je daar op kunt tekenen. Bekijk de demo over Brushes Redux.  Brushes Redux is een gratis schilders-app (programma) waar je schitterend op kunt werken.
Lees meer
18Feb

Wat was het geheim van Mondriaan en hoe maakt het jouw kunst sterker?

Maak niet de volgende twee fouten, waardoor je je creativiteit er als een dood vogeltje uit gaat zien. Of je nu een net beginnend tekenaar bent of een ervaren kunstenaar, als jij geen besluit maakt om je verder
Lees meer
30Jan

Gerhard Richter, jouw eigen schilders-stijl en een iPad…

Wat is het precies? De encyclopedie.nl noemt het: ‘de manier waarop het gedaan is” met een duidelijk voorbeeld: “dat is helemaal in zijn stijl [op zijn manier]” Niet meer en niet minder.
Lees meer
01Jan

5 nieuwe ideeën om met je iPad nooit meer een ‘paintersblock’ te hoeven hebben

Hoe vaak geloofde ik zelf dat wat ik op een schildersclub deed, ik ook best in mijn eentje thuis kon doen. En elke keer trapte ik daarin. Thuis, alleen, deed ik NIETS.
Lees meer
21Mei

Waarom je nooit te oud bent om te tekenen op je ipad,

Ik, Akina, een Japans meisje houd echt verschrikkelijk veel van tekenen en schilderen. Dat heb ik waarschijnlijk van mijn mijn opa.
Lees meer
07Mei

Tussen de bedrijven door en ter ontspanning: even zitten en wat bloemen schilderen

Weet je wel hoeveel moeite het kost om verf te pakken, papier… is wel heel erg tegenstijdig met op een bank neer te ploffen, chips te eten en maar netflix-series te lurken.
Lees meer
01Mei

Friedl Dicker Brandeis en hoe je uit een dip kunt komen

Dit zal zeker door het hoofd van Friedl Dicker-Brandeis een jonge, Joodse vrouw, gegaan zijn, als zij onder wapenbedreiging snel haar huis moeten verlaten.
Lees meer
29Apr

Waarom ik op karton schilder …

Wat wil ik gaan tekenen, schilderen; waarop ga ik schilderen, hoe ga ik een en ander gestalte geven? Je kunt daar heel moeilijk over doen, maar je kunt je ook door toevalligheden
Lees meer
28Apr

Yad Vashem Children’s Memorial

Ik moet vaak aan de oorlog denken, aan ‘onze’ tweede Wereldoorlog. In mijn jeugd heb ik er veel over gelezen. Oorlogen, aanslagen, geweld: onbegrijpelijk, verschrikkelijk, niet te bevatten.
Lees meer
16Aug

David Hockney, ik en de Grüne Polizei oftewel Blauwe Suppoost…

Het is januari 2013 en vele lampjes vormen nieuwjaarswensen op de oude gevels in het centrum van Keulen. ‘Mevrouw, u mag hier niet fotograferen’, Oeps, ik voel me betrapt wanneer ik opeens de mooi uitgedoste
Lees meer
15Aug

Eindelijk maak jij op snelle wijze jouw droomkunst. door het maken van kunst op je iPad.

Maak niet de volgende twee fouten, waardoor je je creativiteit er als een dood vogeltje uit gaat zien. Of je nu een net beginnend tekenaar bent of een ervaren kunstenaar, als jij geen besluit maakt om je verder
Lees meer
05Sep

Voor Yvette, schilder eens op muziek of een leuk lied

Ik heb een vrolijk lied in mijn hoofd, als ik aan een nieuw schilderij begin. Nou ja... nieuw... het is al behoorlijk vol geschilderd, maar de kleuren staan mij niet aan...
Lees meer
Inloggen
Zoeken

Start vandaag met schilderen op de iPad. Vraag 3 GRATIS lessen aan.