Huh… tekenen op een iPad?

22Mei

Maar wat is nu een “een eigen stijl”? En hoe ik daarover denk

Wat is het precies? De encyclopedie.nl noemt het: ‘de manier waarop het gedaan is” met een duidelijk voorbeeld: “dat is helemaal in zijn stijl [op zijn manier]” Niet meer en niet minder.
Lees meer
21Mei

Variatie op thema: oude, wijze, Japanner en zijn tekencarrière.

Ik, Akina, een Japans meisje houd echt verschrikkelijk veel van tekenen en schilderen. Dat heb ik waarschijnlijk van mijn mijn opa.
Lees meer
07Mei

Tussen de bedrijven door en ter ontspanning: even zitten en wat bloemen schilderen

Weet je wel hoeveel moeite het kost om verf te pakken, papier… is wel heel erg tegenstijdig met op een bank neer te ploffen, chips te eten en maar netflix-series te lurken.
Lees meer
01Mei

Friedl Dicker Brandeis en hoe je uit een dip kunt komen

Dit zal zeker door het hoofd van Friedl Dicker-Brandeis een jonge, Joodse vrouw, gegaan zijn, als zij onder wapenbedreiging snel haar huis moeten verlaten.
Lees meer
29Apr

Waarom ik op karton schilder …

Wat wil ik gaan tekenen, schilderen; waarop ga ik schilderen, hoe ga ik een en ander gestalte geven? Je kunt daar heel moeilijk over doen, maar je kunt je ook door toevalligheden
Lees meer
28Apr

Yad Vashem Children’s Memorial

Ik moet vaak aan de oorlog denken, aan ‘onze’ tweede Wereldoorlog. In mijn jeugd heb ik er veel over gelezen. Oorlogen, aanslagen, geweld: onbegrijpelijk, verschrikkelijk, niet te bevatten.
Lees meer
16Aug

David Hockney, ik en de Grüne Polizei…

Het is januari 2013 en vele lampjes vormen nieuwjaarswensen op de oude gevels in het centrum van Keulen. ‘Mevrouw, u mag hier niet fotograferen’, Oeps, ik voel me betrapt wanneer ik opeens de mooi uitgedoste
Lees meer
15Aug

Welke 2 dingen fataal voor jouw creativiteit zijn

Maak niet de volgende twee fouten, waardoor je je creativiteit er als een dood vogeltje uit gaat zien. Of je nu een net beginnend tekenaar bent of een ervaren kunstenaar, als jij geen besluit maakt om je verder
Lees meer
Inloggen
Zoeken

Al gezien? 3 GRATIS lessen:
'schilderen op een iPad'


gemakkelijke demo's over hoe je begint met schilderen op een iPad. Ipadkunstacademie Rita Koolstra

3 GRATIS lessen: hoe je begint te schilderen op je iPad