fbpx
Liesbeth Melles

Elke week kijk ik uit naar een nieuwe les.

De lessen van Rita zijn vol van artistieke inspiratie, de filmpjes geven een duidelijke uitleg. Ik leer veel. Elke week kijk ik uit naar een nieuwe les.

Wat krijg je allemaal in de gratis challenge? 10 dagen lang?

Je leert alle belangrijke penselen, potloden en layers (lagen) van de teken-app sketchbook op je iPad of tablet te gebruiken.

Deze challenge heeft een waarde van van € 97,-  maar als je je voor 15 september inschrijft, is hij gratis.

Je doet de cursus samen met andere cursisten. Je krijgt een gratis abonnement in een besloten facebookgroep. 

Lukt het je om binnen 10 dagen de 7 oefeningen te maken, dan heb je recht op sterk gereduceerde korting op de vervolgcursus. In een webinar leg ik dat aan het eind van de gratis challenge uit).

 

 Deze cursus bevat 7 video-lessen:

 1. Door mij ingesproken demo’s, bekijk die op een ander apparaat dan jouw iPad of tablet. Is het gemakkelijjkste, kun je alles na doen. 
 2. Ik spreek altijd duidelijk en niet te snel. (heel anders dan die Engelstalige demo’s die je wel 100 x moet stopzetten en dan nog niet weet hoe het moet. Je kunt de demo natuurlijk wel stil zetten.
 3. Aan het eind van elke les vind je opdrachten om te kijken of je de stof beheerst.
 • Module 1: Aquarel
  Altijd willen aquarelleren, maar niet goed gedurfd? Nu oefen je op aquarelpapier in je app. Laat het water maar lopen. Schilder gewone bloemen of geabstraheerd. Feest om te doen.
 • Module 2: Roosje
  Op een heel mooie, aquarel-achtige manier kun je een eenvoudig roosje tekenen, niet moeilijk, wel prachtig poëtisch.
 • Module 3: Keien als kunst
  Interessante inspiratie door kunstenaar Robert Zandvliet. En je leert er tegelijkertijd de ‘layers’ te begrijpen. Je bekijkt op je gemak een prachtige documentaire en je tekent abstracte stenen.
 • Module 4: Kleurplaat
  Volwassen-kleurplaten zijn in de mode. Je gebruikt jouw eigen foto’s hiervoor, maak op een gemakkelijke manier de kleurplaat. Laat jouw (klein)- kinderen die in kleuren. Zo leer je op spelenderwijs met de layers om gaan.
 • Module 5: Krassen in was
  Ontspannend zoals je als kleuter in was kraste. Als je dit weer door hebt, kun je dit altijd op een rustmoment midden op de dag doen.
 • Module 6: Roos op zijn kop
  Een roos die moeilijk te tekenen lijkt. Hier krijg je het geheim om hem verrassend goed te tekenen. Ik leg je in deze module uit waarom ‘op-zijn-kop’ tekenen zo goed is om te doen.
  Hoe het komt dat het echte ‘Picasso-tekeningen’ gaat lijken.
 • Module 7: Schoolbord
  Cy Twombly als inspiratie: eenvoudig, maar gevoelig en poëtisch. Hier ontdek je hoe gemakkelijk het is om abstract te tekenen. Een begin naar meer?

Deze cursus is gratis en kun je met begeleiding in een gratis challenge volgen van 15 – 25 september a.s.

Inloggen
Zoeken