fbpx

Over Rita

Hoi, ik ben Rita, beeldend kunstenaar, dat wil zeggen kunst is mijn lust en mijn leven. Als je tekent, schildert of met (iPad) kunst bezig bent, geeft dat vreugde. Daarom wil ik zoveel mogelijk mensen laten zien hoe zij kunnen gaan tekenen op hun iPad, want elke beetje vreugde is in deze wereld meegenomen.

Ik geloof dat het goed is om je je hele leven te blijven ontwikkelen; leeftijd speelt geen rol en zeker niet bij tekenen en schilderen. Ik zelf wilde altijd vanuit een bepaalde drang uitblinken in tekenen.

Ik was niet snel tevreden met bepaalde cursussen en zocht altijd de beste cursussen en beste leraren op om steeds beter te worden. Door veel naar kunst te kijken, kennis over kunst en kunstenaars naast mijn lessen op te zoeken, leerde ik hoe je de beste kunst kon maken. Overigens heeft het fotografisch natekenen mij nooit geïnteresseerd.

Het is 2005, ik ben al wat ouder en ga naar de kunstacademie. Ik geniet daar, en ontdek ‘meer geheimen van een kunstenaar’. Wat een beloning als ik samen met nog iemand anders  bij het eindexamen de juryprijs win.

Cum-laude geslaagd met de felbegeerde jury-prijs

De iPadkunstacademie, online en voor ieder die van tekenen houdt

Nadat ik cum laude aan de kunstacademie afgestudeerd ben, richt ik in 2015 de iPadkunstacademie op. Als ik de mensen dit vertel krijg ik vaak als reactie: – Huh, schilderen op een iPad? In het begin vinden vooral veel professionele kunstenaars het helemaal niets.

Maar dan helpt het geluk mij: een beroemd kunstenaar, David Hockney, exposeert met 4 meter hoge schilderijen gemaakt op zijn iPad in onder andere Keulen. Niet heel veel kunstenaars vinden het daarna nog gek of nep als ik mijn iPadkunst laat zien.

Het nieuws gaat als een vuurtje rond en er komen steeds meer cursisten, zelfs uit België, Frankrijk en Canada op de iPadkunstacademie
Ik help hen graag, want voor velen is het net dat uurtje ontspanning per week, je even uitleven met schilderen, dat ze zo goed kunnen gebruiken. Even tussendoor naar hun atelier op de iPadkunstacademie, in hun eigen klas, net echt op facebook, waar het gonst van gezelligheid en aanstekelijk schilderen.

”Kunst is om diegenen te troosten die gebroken zijn door het leven.”
Vincent van Gogh

Is tekenen en schilderen wel zo belangrijk?

Friedl Brandhaus, een Duitste, Joodse beeldend kunstenaar, geeft in 1944 aan getraumatiseerde kinderen in het concentratie-kamp Therésienstadt in 1944 teken-en schilderonderwijs. Een stukje hemel in een helse omgeving. Wat een bewondering heb ik voor deze vrouw. Zij is echt mijn voorbeeld. Om zo in een concentratie-kamp nog bezig te zijn.

Gelukkig zit jij niet in een concentratie-kamp, gaat het hopelijk heel goed met je, maar iedereen heeft een stukje lijden in zijn leven. Weet je dat je door meer te gaan tekenen je momenten krijgt die je vrij kunnen maken van de omstandigheden? Als in Therésienstadt door tekenen en schilderen een getraumatiseerd meisje dat niet meer kon spreken, zich weer verstaanbaar kon maken, zou tekenen jou in minder zware omstandigheden dan ook niet heel goed doen?

Liesbeth Melles

Elke week kijk ik uit naar een nieuwe les.

De lessen van Rita zijn vol van artistieke inspiratie, de filmpjes geven een duidelijke uitleg. Ik leer veel. Elke week kijk ik uit naar een nieuwe les.

Hoe ik jou ga helpen, zodat je het tekenen een feest gaat vinden.

Ik neem jou bij de hand en stapje voor stapje geef ik jouw tekenonderwijs. Je krijgt van mij op maat gesneden lessen die bij jou passen. Bewezen klassieke basistips, waarnemend tekenen, als ook een vrijheid in uitwerking van de onderwerpen.

Ik zoek persoonlijk contact met je om je zo het allerbeste te kunnen helpen, hetzij door persoonlijke feedback, een telefoontje of in een VIP-opleiding met heel veel skype-gesprekken.

“Het was een feestje, zó fijn om heel persoonlijk begeleid te worden en gestimuleerd te worden”
Anne-Riet na 1 skype-gesprek

Ik zie vaak veel meer mogelijkheden in jouw huidige werk om daar verder op in te gaan dan je in eerste instantie zelf ziet. Ik weet dat jij net zoals veel andere cursisten zelfs gelukkiger door de nieuwe manier van tekenen en schilderen gaat worden

Voor iedereen is op de ipadkunstacademie van zijn gading: gratis lessen, gratis tips, gratis feedback, naast online-cursussen en privé-coachingprogramma’s.

Ik ga je helpen om zo te tekenen en te schilderen dat het je gelukkig maakt. Of je nu bij wijze van spreken al 100 jaar kunstenaar bent, of je begint nog maar net met tekenen en schilderen, voor mij maakt het niet uit, ik sta altijd voor je klaar.

En nu is het jouw beurt

Wie ben jij? Zou jij de knoop ook door willen hakken? Begin eens met een kleine stap en ga aan de slag met 3 gratis lessen! Laat hieronder je e-mailadres achter en ik stuur ze je direct toe.

Met deze GRATIS proefles leer je in een paar simpele stappen:

  • Dit is het eerste wat je gaat leren
  • Dit is het tweede
  • En tenslotte nog een derde puntje

Laat hieronder je e-mailadres achter en ik geef je DIRECT toegang 🙂    De kleine  lettertjes: ik ben geboren in het jaar 1955, oma van 11 kleinkinderen, echtgenote, kattenliefhebster, houd van een heel net huis, maar ben geen poetsvrouw, dus het ziet er soms (eh meestal) echt niet uit. Ik vraag mij af waar ik meer van in huis heb: kookboeken of dieetboeken. Ik zing dinsdags ‘s -avonds gospelliederen. 

    Inloggen
    Zoeken