fbpx
11Mei

Pastelkrijt deel 2 met gouden tip

Gisteren kon je lezen welk krijtje je het beste in ‘sketchbook’ kon gebruiken. Lees hier evt alsnog/nog een keer.

Het leuke van inspiratie door andere kunstenaars is dat ik een beginnetje heb, aanleiding om te tekenen. Al snel wordt het mijn eigen kunst, want ik heb geen geduld om fotografisch na te gaan zitten tekenen. 

Odylion met bloemenpracht in krijt getekend

De inspiratie door Odylion Redon is bij mij iets heel anders geworden en dat vind ik helemaal prima.

Rita Koolstra Krijttekening à la Odylion Redon

Het lijkt misschien wel of ik dit in 10 minuten getekend hebt, maar dat valt tegen, of mee. (het is maar hoe je het bekijkt.) Ik ben er zeker een middagje mee bezig geweest. (ik heb hier ook het emmertje verf bij gebruikt, met een heel lichte kleur om een eenheid in het werk te krijgen).

En gisteren in het atelier nog met olieverf op olieverf-papier een werkje naar aanleiding van dit gemaakt. 

De gouden tip

De beloofde gouden tip voor vandaag:
Als je in een iPad-tekening gaat doezelen (smudgen), dan vind ik het met het fysieke krijt-tekenen altijd zo  leuk, dat je toch nog wat krijt-strepen in het uitgeveegde krijt ziet.

Als je met ‘smudge’ in de iPad-tekening gaat werken, verdwijnen de strepen direct.
Oplossing en gouden tip: Maak een duplicate van de tekening. Wanneer je dan in de bovenste laag gaat smudgen, blijf je de krijtstrepen op de laag daaronder nog zien. Je kunt zelfs de bovenste laag nog iets transparanter zetten.

Rita Koolstra, voorbeeld smudgen in duplicate iPad-tekenen

“Hoe moet ik smudgen?”, Kijk (nog eens) in de tweede proefles. (de vulpenzee van Cy Twombly)

Ik wens je veel succes

En zet jouw werk naar aanleiding van tekenen met krijt op de iPad graag in  de gratis facebookgroep: 

zodat jij weer iemand in de groep kunt inspireren. 

lieve groet,

Rita

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inloggen
Zoeken