fbpx

Reviews van cursisten

Benieuwd wat andere vinden van de cursussen? Hieronder lees je het!

Anne-Riet over een artikel

Inspirerende artikelen

Ook even terug naar Heleen Simons. (cursus i-collage voor gevorderden) Enorm inspirerend artikel, Rita, wat je bij de les zocht. Dat gaf mij weer een boost. En Margo ook, zag ik.
Liesbeth Melles over cursus Portret

Ik blijf graag mee doen...

Het krijgen van opdrachten en de feedback op het werk vind ik fijn. Zonder opdrachten merk ik dat ik minder schilder, ook omdat ik nu weer volledig aan het werk ben dus minder tijd heb. Hoe je dat zou kunnen invullen weet ik een twee drie niet, maar ik weet wel dat ik graag mee wil blijven doen.
Iris Slock (professioneel beeldend kunstenaar uit Venlo)

Wel twijfel...

Is iPad schilderen wel iets voor mij? Ik heb al 2 jaar een tablet in huis liggen en nog nooit gebruikt. Ik zit hele dagen achter de computer. Ik schilder met echte verf. Maar voor deze lessen heb ik uiteindelijk een iPad aangeschaft en na les 1 van Rita zit ik er dagelijks op! Kan hem niet meer missen!
Hennie over nieuwe iPad

Ik heb daar echt geen minuut spijt van gehad...

Rita bood een gratis cursus aan: “Zelfs vindt de mus een huis”. De titel sprak mij enorm aan, maar ik had er niet de juiste tablet of iPad voor. Maar o, wat was het mooi om te doen. Na veel overweging en overleg heb ik besloten om een iPad aan te schaffen, haha, alleen voor het schilderen en een minicursus te volgen.
Anne-Riet over 1-op-1 coaching

Kostbare feedback

Jouw feedback is altijd kostbaar en nodigt uit en leidt bij mij nooit tot stagnatie of frustratie. Dat is ook een kwaliteit, om op die manier feedback te kunnen geven'.
Manuela Vermeeren over 1 op 1 coaching

'Skypen' of 'zoomen'

De skype-gesprekken vind ik fijn. Zeker omdat ik het gevoel heb dat het gesprek tussen gelijken dan wel gelijkgestemden is. Ik vind het leuk dat je ook veel van je eigen ervaringen en onderzoeken met me deelt.

Arendje Tijssen

Zonder iPad zou ik nooit meer getekend hebben

Tekenen met een iPad is perfect.
Tekenen is begonnen op school.
Kunstacademie is nooit ter sprake gekomen.
Sinds de komst van een computer in 1999 is het tekenen in het slop geraakt. Zelfs buiten tekenen verwaterde. Met een verhuizing heb ik alles vernietigd.
(meer…)
Cobie Verheij

'jouw cursus maakt goed dat ik niet naar de kunstacademie ben gegaan, dank je Rita.'

“Beste Rita, wat was het fijn om bij jou de gratis challenge te doen, de Artrage-cursus en  ook o.a. de (toen nog) gratis kerstchallenge. (en later deed zij nog de portret-cursus.) Achteraf ben ik zo blij dat ik de betaalde cursus heb gedaan. Je weet van mijn twijfel. (meer…)
Manuela Vermeeren als “Vip” – cursist

Skypen in de “Vip” - opleiding.

De skype-gesprekken vind ik fijn. Zeker omdat ik het gevoel heb dat het gesprek tussen gelijken dan wel gelijkgestemden is. Ik vind het leuk dat je ook veel van je eigen ervaringen en onderzoeken met me deelt, Rita. Ik heb er nu twee gehad en was vooraf nerveus, omdat ik me voor mijn gevoel helemaal niet goed had voorbereid. Tijdens het gesprek

(meer…)
Margo v.d. Berg

Aanboren creativiteits-ader.

Het is heel fijn om sturing te krijgen in je werk. Rita Koolstra doet dat heel goed! Niet belerend, laat je jezelf ontwikkelen. Op een tablet tekenen/schilderen boort je creativiteits-ader aan!!
Arendje Tijssen

5 sterren op facebook.

Alle sterren die er zijn voor Rita ! Het kan zijn dat dit je leukste hobby wordt sinds je jonge jaren. Doen dus !
Janneke de Lange

En nu geef ik zelf kunst-les met de iPad...

Vorig jaar kreeg ik het idee om wat meer met mijn creativiteit te gaan doen. Maar wat zou dat gaan worden? Toen bleek er een kortdurende challenge te zijn om met schilderen op een iPad kennis te maken. Dat leek me wel wat... (meer…)
Anneke Burger

Meer ideeën.

Het is leuk om met een groep op te trekken. Je ziet veel verschillende uitvoeringen van dezelfde opdracht. Het is ook geweldig om op doek te beginnen, een foto te maken met je iPad en mogelijkheden uit te proberen met de verschillende teken en schilderapps. Of andersom een idee beginnen op je iPad en op doek verder gaan. Door de lessen van Rita leer je die apps goed kennen en gebruiken, terwijl je er in je eentje misschien de brui aan zou geven. In ieder geval niet zo ver zou komen.
Anne-Riet

Mogelijkheden verleggen.

Het inschrijven voor een gratis 10 dagen challenge heeft mijn leven veranderd. Hoe? Ik heb mijn tekentalent ontdekt en ik ben dat talent meer en meer gaan vertrouwen én gebruiken dankzij de wijze lessen van Rita. Ogenschijnlijk moeiteloos weet zij me aan te zetten tot het verleggen en verkennen van mijn mogelijkheden. Het nadeel is dat er niet een ‘real life’ ontmoeting plaatsvindt. De voordelen wegen zwaarder. Ik kan het iedereen aanraden eens wat lessen bij Rita te gaan volgen. Waarschuwing; je krijgt er gegarandeerd een hobby bij!
Joke De Haas-de Kleuver

Super fijn leesbaar.

Rita, bedankt voor het prachtige E-book. Het is erg verzorgd, vrolijk, modern, super fijn leesbaar en vol leuke tips en ideeën. Veel succes met al je creatieve activiteiten en inspirerende kunstwerken.
Jacob Voerman

Maar dit was wat anders.

Ik wilde naast mijn schilder- en tekenwerk graag eens wat nieuws doen. Normaal zit ik ‘s avonds op mijn kamer te tekenen en te schilderen. Tot ik de site van Rita Koolstra ontdekte, de iPad-kunstacademie. Ik heb toen contact met haar gezocht en er ontstond direct veel enthousiasme over en weer. Ik besloot de cursus te doen. Rita had altijd een goed advies – feedback was altijd goed en opbouwend en ook om tot een eigen stijl te komen, was voor Rita erg belangrijk en bespreekbaar. Er is een fijne chemie ontstaan in de contacten met Rita. Ik ben daar erg blij mee en geeft mij een goed gevoel om er weer tegenaan te gaan.
Ineke Bakker

iPadkunst wel echte kunst

Tekenen op de ipad was enkele jaren geleden voor mij iets ondenkbaars. In mijn beleving kon dat geen kwaliteit hebben. Geen schetsboek Toen ging ik een keer een weekend weg en had geen schetsboek bij me, wel mijn ipad. Ik zat op een terrasje en ging mensen tekenen op de ipad. Wat vond ik dat leuk om te doen iPadschilderen surrugaat? Ik ging ermee door, maar liet mijn tekeningetjes aan niemand zien; het was tenslotte maar ipadwerk. Toen kwam in in contact met Rita, volgens mij via facebook. Zij gaf ipad- schilderlessen. Ik heb geïnformeerd en was vanaf het begin enthousiast. Ze raadde me 'bamboo-paper' aan en met dit programma ben ik begonnen, later werd dat paper 53. Ik kreeg geen les, maar Rita nam altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden. Deze zomer kwam Rita opeens met een aanbieding van de lessen Art-rage. Ik heb geen moment getwijfeld en ben mee gaan doen. Nog steeds vond ik ipad tekenen en schilderen een surrogaat van 'echt' tekenen en schilderen. Maar toch...ik vond het leuk! iPadkunst wel echte kunst Nu ben ik bezig met het vervolg van zowel Art Rage als Brushes Redux. Duurder,  maar ik vind de lessen zo goed dat dit geen probleem is. Wat leer ik veel nieuwe dingen en het allerbelangrijkste voor mij: ik begin mijn iPad-werk steeds meer te waarderen. Ik ben er trots op, laat soms dingen afdrukken; ik heb er een nieuwe manier van werken bijgekregen en deze manier is volledig gelijkwaardig aan alle andere kunst uitingen. Wat ik leerde Ik kreeg steeds meer waardering voor mijn eigen werk, laat soms dingen afdrukken; ik heb er een nieuwe manier van werken bijgekregen  die volledig gelijkwaardig aan alle andere kunst uitingen is. Wat ik geleerd heb: Werken met twee fantastische, voor mij nieuwe, programma's. Werken met lagen in Brushes Redux. Het belang van een goede compositie. Soms gebruik ik mijn ipad werk als inspiratie voor een groot schilderij. ... en dan de kosten! De prijs is zeer redelijk, ik heb het er graag voor. De masterclass portretschilderen met pro-create (noot Rita: we beginnen daarmee in april 2017 ) lijkt me fantastisch!! De eerste leerling heb je al!
Iris Slock

Wel twijfel...

Is iPad schilderen wel iets voor mij? Ik heb al 2 jaar een tablet in huis liggen en nog nooit gebruikt. Ik zit hele dagen achter de computer. Ik schilder met echte verf. Maar voor deze lessen heb ik uiteindelijk een iPad aangeschaft en (meer…)
Hennie Beens

En heb daar echt geen minuut spijt van gehad.

Ik heb een paar jaar (2009-2010) een cursus gevolgd in de buurt, maar moest er altijd voor reizen en dat in de winter. Niet echt prettig.En toen las ik een stukje over iPad schilderen en vroeg mij af of ... (meer…)
Liesbeth Melles

Elke week kijk ik uit naar een nieuwe les.

De lessen van Rita zijn vol van artistieke inspiratie, de filmpjes geven een duidelijke uitleg. Ik leer veel. Elke week kijk ik uit naar een nieuwe les.
Marianne Noordhoek
Als kunstzinnig therapeut weet ik hoe belangrijk een kunstzinnig proces voor een positieve weerslag op het welbevinden van mijn cliënten is. Ik was een keer in de auto op mijn iPad aan het schilderen en vond dat zo leuk dat ik dacht: “Hier wil ik mee verder gaan!”. Maar welke programma’s zijn het beste? Hoe kan ik door de bomen het bos gaan zien? Ik besloot de opleidng aan de iPad-kunstacademie bij Rita te gaan volgen.  Door haar krijg je trouwens ook veel input met artistieke inspiratie. Heel belangrijk is dat Rita het proces waar je mee bezig bent of waar je inzit, en soms zelf niet eens zo door hebt,  woorden geeft en zichtbaar maakt. Voor mij is het duidelijk:  ook na de opleiding ga ik door met iPad-schilderen.
Inloggen
Zoeken