Hennie Beens kocht een iPad

Hennie Beens

Soms maak ik een schilderij, wanneer ik zin heb om even met kwast en verf bezig te zijn. 

 

Gratis cursus

Ik heb een paar jaar (2009-2010) een cursus gevolgd in de buurt, maar moest er altijd voor reizen en dat in de winter. Niet echt prettig.En toen las ik een stukje over iPad schilderen en vroeg mij af of dat ook op een tablet zou kunnen. En ja hoor, dat kan.Er werd een  gratis cursus aangeboden. “Zelfs vind de mus een huis”.  De titel sprak mij enorm aan de de informatie die gegeven werd prikkelde nog meer. Schilderen aan de hand van opdrachten uit de Bijbel.

 

Demo’s

Ik ben de cursus gaan volgen, hoewel ik op mijn tablet geen mogelijkheid had om juiste,  zeg maar betere teken en schilders apps kon downloaden. Maar o, wat was het mooi om te doen. Ik ben daardoor ook weer meer op doek gaan schilderen. Toen werd er de minicursus aangeboden voor een aantrekkelijk bedrag, maar ik had mijn twijfels.

 Twijfel

Ik had er niet de juiste tablet of IPad voor. En daarnaast: ik ben huisvrouw die gewoon plezier heeft om een schilderij te maken in verloren momenten. Wat te doen?

Even Rita bellen

Het trok mij wel aan, overleggen met mijn man, en ja even Rita bellen. En dan schaf ik ook nog een iPad om de juiste programma’s te kunnen downloaden. Na veel overweging en overleg, en daarnaast de wens dat ik wel meer techniek wilde leren en en feedback wilde hebben om te ontdekken of ik vooruitgang boek, had  ik namelijk besloten om een IPad aan te schaffen. Haha, alleen voor het schilderen en de minicursus te volgen. 

 

De leukste lessen

En heb daar echt geen minuut spijt van gehad. Wat heb ik daar veel van geleerd! En nog kijk ik steeds weer terug naar de informatie en voorbeelden. Ik heb werkelijk beter leren kijken! En toepassen met het schilderen.

 

Inspirerend

En het leuke is, dat het contact er nog steeds is al is de minicursus om. En nog steeds krijg ik feedback, wanneer ik iets plaats.
En nu komt er weer een gratis cursus aan omdat ik die ” gewonnen” heb.
Ik kijk er naar uit. En zou iedereen die met tekenen of schilderen bezig is of overdenkt of het wel iets is, willen aanraden, probeer en ontdek het mooie en ontspannende eraan. (noot Rita: intussen is Hennie Beens een trouwe cursist die ook menig betaald programma aangeschaft heeft).