Ineke Bakker (jarenlang fan in Frankrijk)

Ineke Bakker

Tekenen op de ipad was enkele jaren geleden voor mij iets ondenkbaars.
In mijn beleving kon dat geen kwaliteit hebben.

Geen schetsboek

 

Toen ging ik een keer een weekend weg en had geen schetsboek bij me, wel mijn ipad. Ik zat op een terrasje en ging mensen tekenen op de ipad. Wat vond ik dat leuk om te doen

iPadschilderen surrugaat?

Ik ging ermee door, maar liet mijn tekeningetjes aan niemand zien; het was tenslotte maar ipadwerk. Toen kwam in in contact met Rita, volgens mij via facebook. Zij gaf ipad- schilderlessen. Ik heb geïnformeerd en was vanaf het begin enthousiast.

 

Ze raadde me bamboo aan en met dit programma ben ik begonnen, later werd dat paper 53. Ik kreeg geen les, maar Rita nam altijd de tijd om mijn vragen te beantwoorden.

Deze zomer kwam Rita opeens met een aanbieding van de lessen Art-rage. Ik heb geen moment getwijfeld en ben mee gaan doen. Nog steeds vond ik ipad tekenen en schilderen een surrogaat van ‘echt’ tekenen en schilderen. Maar toch…ik vond het leuk!

iPadkunst wel echte kunst

Nu ben ik bezig met het vervolg van zowel Art Rage als Brushes Redux. Duurder,  maar ik vind de lessen zo goed dat dit geen probleem is. Wat leer ik veel nieuwe dingen en het allerbelangrijkste voor mij: ik begin mijn iPad-werk steeds meer te waarderen.

 

Ik ben er trots op, laat soms dingen afdrukken; ik heb er een nieuwe manier van werken bijgekregen en deze manier is volledig gelijkwaardig aan alle andere kunst uitingen.

Wat ik leerde

Ik kreeg steeds meer waardering voor mijn eigen werk, laat soms dingen afdrukken;

ik heb er een nieuwe manier van werken bijgekregen  die volledig gelijkwaardig aan alle andere kunst uitingen is.

Wat ik geleerd heb:

  1. Werken met twee fantastische, voor mij nieuwe, programma’s.
  2. Werken met lagen in Brushes Redux.
  3. Het belang van een goede compositie.
  4. Soms gebruik ik mijn ipad werk als inspiratie voor een groot schilderij.

… en dan de kosten!

De prijs is zeer redelijk, ik heb het er graag voor.
De masterclass portretschilderen met pro-create (noot Rita: we beginnen daarmee in april 2017 ) lijkt me fantastisch!! De eerste leerling heb je al!