Marianne Noordhoek

Marianne Noordhoek

Als kunstzinnig therapeut weet ik hoe belangrijk  een kunstzinnig proces voor een positieve weerslag op het welbevinden van mijn cliënten. Ik was een keer in de auto op mijn iPad aan het schilderen en vond dat zo leuk dat ik dacht: “Hier wil ik mee verder gaan!”.

Hoe iPadschilderen begon

 

Maar welke programma’s zijn het beste? Hoe kan ik door de bomen het bos gaan zien?

 

Creatieve doorbraak door de iPad-kunstacademie

Ik besloot de opleidng aan de iPad-kunstacademie bij Rita te gaan volgen. Niet alleen krijg je duidelijke Nederlandse handleidingen bij de lessen, maar je kunt ook altijd als je vragen hebt Rita terecht. Door Rita krijg je trouwens ook veel input met artistieke inspiratie.

 Twijfel

Ik twijfelde wel of ik iPadschilderen heel lang leuk zou blijven vinden en of ik in de flow van huiswerkopdrachten zou kunnen blijven, maar Rita krijgt dat goed voor elkaar.

Zij houdt goed de vinger aan de pols.

 Live-workhsop

Ook erg fijn is een privé live-workshop,

Bij mij was het ook zo dat ik na deze live workshop ineens zag, dat de nadruk meer op het creatieve en artistieke proces kwam te liggen en dat ik mij minder bezig hoefde te houden met de technische mogelijkheden.

Een mooie manier om in lagen te werken in Brushes Redux, iPadkunstcursist Marianne Noordhoek werkte met lagen in Brushes Redux

Aanbeveling

Ik kan deze opleiding aanbevelen aan zowel beginnende kunstenaars als gevorderde kunstenaars.

Het werken op de ipad is een moderne manier van schilderen met oneindige mogelijkheden van materiaal of kleurgebruik.

Je kunt lekker heel veel oefenen en van je mooiste werk laat je een afdruk maken.
Je leert ook iPadschilderen te combineren met je ‘gewone’ schilderen.

Rita

Rita kijkt met je mee. Ze heeft een geoefend oog voor verhoudingen, kleurgebruik, wat goed is of waar het nog beter kan.

En heel belangrijk is dat Rita het proces waar je mee bezig bent of waar je inzit, en soms zelf niet eens zo door hebt,  woorden geeft en zichtbaar maakt.

Voor mij is het duidelijk:  ook na de opleiding ga ik door met iPad-schilderen.