fbpx
03Mei

Verveling deel 1

Ik verveel mij

Een week geleden: ik zit al voor mijn gevoel uren op de pas opnieuw beklede, licht gekleurde bank.  Ik heb nergens zin in. Niet om de strijk te doen, niet om in de tuin te werken en zelfs niet om al vast te gaan koken. O, daar vliegt een vlieg. Wat doet die in april? De kat sluipt hem achter na. Ik gaap.

Ik zou eigenlijk moeten gaan wandelen.
Ik loop naar de keuken, zie nog een restje chips in een zak. Zelfs daar heb ik niet eens zin in, maar stop ze toch maar in mijn mond.

Begint het ook nog eens te regenen
Een paar maanden geleden zou ik, als ik mij verveelde, iets gaan schrijven. Een gezellige brief naar mijn cursisten.

Maar ik geef alleen nog les aan mijn ‘VIP-cursisten’ en die krijgen al genoeg leesstof. De tijd dat ik de laatste groep cursisten les heb gegeven, is alweer een paar maanden geleden.

Heerlijke tijd in Costa Rica
Voor ik eind maart naar Costa Rica ging, had ik het heerlijk druk om de reis naar mijn (klein)-kinderen in Costa Rica voor te bereiden. Nieuwe koffers kocht ik en propte ze vol met stroopwafels, Engelse drop en stukken Goudse kaas.

Het waren daar 3 prachtige weken met het mooiste weer van de wereld. Wat had ik het koud toen ik terug in Europa was. Dat was wel wennen geblazen. Nu is er weer het dagelijkse ritme. Beetje sleur en  hoewel ik meer teken en schilder dan in 2022, doe ik dat jammer genoeg minder vaak dan ik had gedacht.

Ik verveel mij vaker.

De zon gaat weer schijnen. O, wat zijn de ramen vuil. Ik zou ze kunnen gaan zemen, maar helaas, geen zin.

Das war einmal
In januari zou ik er ook geen zin in hebben gehad, maar dan had ik mij niet zo schuldig gevoeld als ik niet de ramen lapte. De cursisten gingen voor.

Zou mijn leven nu saai worden? Ik begin te denken en te fantaseren. Nog steeds hangend op de bank.

Wilde plannen
Een gedachte flitst door mij heen: als ik nu eens een gebouw zou gaan huren, workshops gaan geven, zelf daar schilderen? Ik zie mij de hele week al lekker druk bezig. Het een-paar-dagen-in-de-week-tussen-de-mensen-zijn, zal mij goed doen. Het lijkt mij wel wat. Manlief zal het ook prachtig vinden.

Ik hoor het in Keulen donderen
Bovengenoemde heeft zijn jas nog niet uit en ik roep hem toe: nu gaat het pas leuk worden, ik ga een tekenschool openen. 

Dan zegt hij iets wat ik niet had voorzien.

Wordt vervolgd

Rita 

P.S.

Zou je verveling kunnen tekenen of schilderen op je iPad?
Hoe zouden die kleuren er uit zien, of de lijnen daar door heen?
Ik ben benieuwd. Maak de opdracht en zet je werk  in deze gratis facebookgroep:

Succes.

 

Een reactie op “Verveling deel 1

  1.    Jan van Poederooijen schreef
    op

    Grappig stukje.
    En … ik liet aan Birgit jouw profielfoto zien. Haar reactie: ‘Wat een leuke vrouw!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inloggen
Zoeken